Referenceliste
Signe Ørom:

 
Arla

Novo Nordisk

NOV Flexibles

Novozymes

Maersk

Lego

FOSS

UL Denmark

Haldor Topsøe

Grundfos

Rockwool

Codan

Torm

EKF

UL Denmark
 
Visit Denmark
 
IBIS

WHO

Udenrigsministeriet

Den Danske Ambassade i Brasilia

Generalkonsulatet i São Paulo

Dabgo São Paulo

DANCHAMB - (handelskammeret) Rio de Janeiro

Netværk Danmark

VL-68

Aarhus Universitet

KEA

UN Women

Københavns Kommune

Frederiksberg Kommune

Roskilde Kommune

 


Sagt om BrasilienKonsulenten og indehaver Signe Ørom:

 

"På den danske ambassade i Brasilia havde vi fornøjelsen af at have Signe Ørom til at afholde et heldags medarbejderseminar i interkulturel teambuilding i oktober 2015. Signe bidrog med sit indgående kendskab til såvel dansk som brasiliansk kultur til, at vi som team fik bedre forståelse for vores forskelligheder og blev mere bevidste om de styrker, vi besidder som team. Signe er en dygtig og engageret formidler, og hun formåede at skabe et godt rum for en meget åben dialog."

Minister Counsellor: Marianne Haugaard Aakjær, Embassy of Denmark in Brasilia

 

"Signe trained me for a full day in South American business culture. She is very knowledgeable and customer oriented - she easily found out what to focus on to fit my specific needs. Signe is a warm and outgoing person and very pleasant to work with. I enjoyed the training tremendously and can highly recommend her!"
Natalie Ammerlaan, Regional manager, Legal & Quality at Novo Nordisk

"The cross culture training delivered by Signe is really helpful to me - it's the first time I understand the culture issue in a very systematically and also comprehensive way. Very importantly, all the information is prepared in a very practical and tailor made way. I get them in very naturally. Surprisingly, i found from the second day of the training i began to benefit from the training - the conciouness in my mind to read the interaction, and the way i choose to respond in a call meeting, etc.. It is really good experience and help a lot no matter you still work remotely or expatriate to the country."
Amber Yue Deng, Regional Marketing Manager, Asia Pacific, Novozymes Biopharma (UK)

"Signes kulturtræning har gjort, at jeg virkelig har undgået nogle pinlige situationer i Brasilien som måske ville have ødelagt et godt samarbejde"                   
Eva Valcke, Chef KEA Global, Københavns Erhvervsakademi

"Jeg kan varmt anbefale et tværkulturelt forløb med Signe. Hendes baggrund med en kombination af forskning og praktisk viden til den brasilianske kultur/marked har givet os nogle konkrete værktøjer, vi dagligt bruger."
Edvard Jensen, Global Manger CO Operations at Underwriters Laboratories
 
"I forbindelse med etablering af ny fabrik i Brasilien til fremstilling af fleksible rør til gas- og olieindustrien har NOV Flexibles i løbet af 2012-2013 kørt et træningsforløb her i Danmark for mere end 70 af sine brasilianske kollegaer. I denne sammenhæng har NOV Flexibles haft stor glæde og gavn af Signe Øroms ekspertise og ikke mindst indsigt i brasiliansk kultur og mentalitet. 
Ikke blot evner Signe Ørom på imødekommende og humoristisk vis at fremhæve forskellene de to lande imellem, men hun formår især at formidle baggrunden for disse forskelle på en jordnær og brugbar måde, hvilket har bidraget til at gøre opholdet for kollegaerne fra Brasilien til en positiv oplevelse og gjort det nemmere for dem at fungere i en dansk hverdag."
Birgit Skov Nielsen, Mobility Assistant at NOV Flexibles
 
"Signe Ørom har det sidste års tid været tilknyttet KEA - Copenhagen School of Design and Technology - som konsulent og underviser. I forbindelse med vores samarbejder i Brasilien har Signe Ø. med kreativitet og ekspertise indviet os i de brasilianske kulturelle og forretningsmæssige særkender.Siden har Signe med gode resultater undervist os i sproget portugisisk-brasiliansk. Jeg er personligt meget imponeret over dybden af Signes lingvistiske færdigheder og viden om variationer de romanske sprog imellem. Senest har Signe også været hidkaldt som konsulent/underviser for undervisere og studerende på vores internationale uddannelse 'e-concept development', hvor hun med stor professionalisme tog fat på emner inden for antropologien som interkulturel intelligens, etnicitet, diversitet og konflikthåndtering.Vi vil fortsat meget gerne have Signe knyttet til KEA - til vores aktiviteter inden for internationalisering og globalisering, og kan varmt anbefale Signe Ø. til andre organisationer med lignende aktiviteter og behov... "
Ulla Skram, uddannelsesdirektør at KEA, Københavns Erhvervsakademi
 
"Inden min udstationering til Mozambique skulle jeg på ganske kort tid lære nok portugisisk til reelt at kunne bruge det som arbejdssprog, føre en samtale, deltage i møder osv.
Med en baggrund i spansk skulle man tro det ville være "a piece of cake", men det kan jeg godt forsikre jer om, at det er det ikke.
Signe var den af mine lærere, der virkelig kunne trække de fonetiske og semantiske forskelle mellem spansk og portugisisk frem, udpege de største faldgruber og så give dig fiffene til udtale så du virkelig lyder som en der taler portugisisk - og ikke en forkølet spanioler!  Tak for det Signe!"
Birgit Dohmann Chang, konsul ved Den Danske Ambassade i Maputo, Mozambique
 
 
"I had the pleasure of attending Signe’s one-day-course about cultural differences between Denmark and Mexico. The course was very structured and useful with clear goal definitions and attention to personal details. Signe used well-known and very relevant cultural models during the course and I have used several during the first 6 months living in Mexico. Signe’s cultural training is a great basic foundation for living/working/engaging with Mexico even for experienced travelers and internationals."
Janus Skøt, Senior Director, Latin America at Arla Foods amba
 
"Først en stor tak for dit inspirerende og indlevende foredrag til vores VL træf på Hotel Nyborg Strand søndag den 31. maj 2015
Det var ikke den nemmeste opgave du havde fået, at skulle foredrage for 14 mænd på slap line midt i ’øl tid’ en søndag eftermiddag, og så oven i købet for 14 direktører, som ikke er særlig gode til at lytte ret længe, men til gengæld gode til at afbryde J
Tro mig, vi har tidligere drevet andre til vanvid – men ikke dig, du klarede opgaven til bravour.
Man kunne mærke du havde meget på hjerte, som du sprudlede for at videreformidle.
Du var grundig forberedt, og man kunne mærke du vidste særdeles meget om Brasilien og alle nuancerne i det enorme land.
Med alle de ovenstående rosende kvaliteter kombineret med dit smilende og udadvendte væsen, gav du os alle en god og informativ oplevelse – Lige hvad vi håbede på J
Tak for det."
 Formand for VL 68, Poul Kristiansen
 
"Eu em particular achei o treinamento fantástico! Parabéns pelo trabalho. Foi muito bom poder conhecer um pouco mais a fundo da cultura Dinamarquesa, como os Dinamarqueses pensam e as diferenças e contrastes com a cultura Brasileira. Obrigado, mais uma vez!" 
Adailton José Lourenço Emerick da Cunha, Electrical Engineer NOV Flexibles (NKT Flexibles)
 
"I had the opportunity to assist twice cultural training taught by Signe, where we had the vision of two different cultures. For me it was very important for the content discussed and also extremely relevant examples that helped me to insert into a culture that I had not much knowledge."
Bruno Pereira, Production Supervisor at NOV Flexibles
 
 
"I efteråret 2013 overtog Signe Ørom pladsen som underviser i Erhverv og Samfund på Brasilianske Studier, AU. 

Signe Ørom er indehaver af Brasilienkonsulenten, og arbejder derfor til dagligt med kulturforståelse, kulturforskelle og interkulturel kommunikation. Viden om dette, fandt hun, manglede på Brasilianske Studier, og sammensatte derfor en undervisningsplan der, modsat de forrige år, ikke kun indeholdt den typiske teoridel, men også flere hands-on øvelser og til sidst afprøvning af tillært teori i praksis. 

Efter gennemgang af teoridelen, som både bestod af relevante tekster og Signes eget materiale, skulle vi studerende stå den store ildprøve i slutningen af semesteret, hvor havde Signe fået lavet en aftale om et Skype-interview med nuværende VP hos Novo Nordisk! i deres afdeling i Montes Claros, Brasilien. 

Alt i alt, et semester fyldt med solid teori, hands-on øvelser og spændende muligheder for at afprøve sin viden i praksis, hvilket, sammen med Signe Øroms uddannelsesmæssige baggrund og hendes nuværende profession, gav en klar idé om mange nye karrieremuligheder, som studerende på Brasilianske Studier"
Liv Helena Fuglsig, studerende på Brasilianske Studier ved Aarhus Universitet
 
 
BrasilienKonsulenten v. Signe Ørom | Veksøvej 173, 2700 Brønshøj - Danmark | Tlf.: +45 27346999 | signe@brasilienkonsulenten.dk