Hvorfor kulturtræning?

Kultur er en, ofte overset, barriere for et frugtbart samarbejde på tværs af grænser. Mangel på konkret kulturkendskab kan blive en særdeles omkostningsfuld affære for virksomheden med engagement i Brasilien og resten af Latinamerika.  

I relation til vækstlande såsom Brasilien, Argentina, Chile og Mexico er kulturel indsigt og kendskab til faldgruber særdeles afgørende. BrasilienKonsulenten træner dig til at opnå denne indsigt og derved få mest muligt ud af det interkulturelle samarbejde.

Du lærer bl.a. at: 

  • Begå dig kulturelt intelligent i den/de nye kultur(er)
  • Styre uden om de vigtigste faldbruber i forretningskulturen i det/de land(e), du samarbejder med.
  • Opbygge gode relationer til dine brasilianske kollegaer
  • Begå dig hensigtsmæssigt i et hierarkisk system

Derudover får du ideer til at bruge dit kulturkendskab som led i virksomhedens risikostyring og strategiplanlægning. 
 
Hvordan?
Kulturtræningsforløbet er udviklet af Signe Ørom, som er indehaver af BrasilienKonsulenten. 

Indholdet er baseret på Signes lange personlige og professionelle erfaring, en række interviews og et forskningsprojekt, hun lavede ved Københavns Universitet i 2011, der identificerede de vigtigste kulturelle forskelle mellem dansk og brasiliansk forretningskultur samt videre studier af forretningskulturen i Latinamerika mere generelt og med fokus på Argentina, Mexico og Chile.

Kulturtræningsforløbene skræddersyes til den enkeltes behov og muligheder og kan variere fra en halv dag til et forløb, der løber over måneder, hvor både danske og brasilianske medarbejdere trænes hen imod en fælles forståelse.

Kulturtræningen kan kombineres med online-værktøjerne GlobeSmart Assesment Profile og GlobeSmart Teaming Assesment, der kan bruges til at klarlægge, hvordan man på en kulturelt intelligent måde samarbejder og driver forretning på tværs af landegrænser og kulturer. GlobeSmart giver dig muligheden for at analysere din egen kulturelle præference og se den i forhold til den kultur, du samarbejder med.
 
 

 

 
 
 
 
Jeg kan varmt anbefale et tværkulturelt forløb med Signe. Hendes baggrund med en kombination af forskning og praktisk viden til den brasilianske kultur/marked har givet os nogle konkrete værktøjer, vi dagligt bruger.
-Edvard Jensen, Global Manger CO Operations at Underwriters Laboratories
 

NOV Flexibles har haft stor glæde og gavn af Signe Øroms ekspertise og ikke mindst indsigt i brasiliansk kultur og mentalitet.
-Birgit Skov Nielsen, Mobility Assistant at NOV Flexibles
 

I enjoyed the training tremendously and can highly recommend her!
-Natalie Ammerlaan, Regional manager, Legal & Quality at Novo Nordisk
BrasilienKonsulenten v. Signe Ørom | Veksøvej 173, 2700 Brønshøj - Danmark | Tlf.: +45 27346999 | signe@brasilienkonsulenten.dk