FOREDRAG / Mediernes billede af Brasilien

Foredrag om mediernes billede af Brasilien

Strand, samba og favela

Strand, samba og favela er i høj grad billeder og ord, som vi i Danmark ofte forbinder med Brasilien. Grundet OL er der lige nu øget fokus på landet, men mange mediernes indslag, fortæller ofte den samme historie. Derfor er der et behov for at se Brasilien fra en lidt anderledes vinkel.

Dette foredrag handler om det billede, der skabes af Brasilien i medierne - som enten det eksotiske tropeparadis eller den farlige favela - samt hvorfor vi ofte ser denne fremstilling af Brasilien.
 
Mere end 500 år gamle stereotyper
I bliver klogere på, hvordan de stereotyper, vi i dag ser i danske medier, kan spores mere end 500 år tilbage - helt tilbage til kolonitidens beskrivelser af landet. De første, der ankom til det område, der nu udgør Brasilien, skabte nemlig gennem deres beskrivelser og tegninger grundlaget til de stereotyper, vi i dag ser forankret i mediernes fremstillinger af landet. Samtidig går vi bag om stereotyperne og sætter dem i relief til virkeligheden, som viser et Brasilien, der ikke altid lever op til de mærkater, vi sætter på det.

Et sjældent blik bag stereotyperne
Når de fleste danskere tænker på Brasilien, vil de nok få associationer til strand, samba, palmer, tropiske dyr og planter – og måske også til et sted, som ikke er sikkert at være – til favelaer og fattigdom. Dette foredrag hiver fat i disse to forskellige fremstillinger af Brasilien og viser, hvor de stammer fra, og hvordan de forholder sig til virkeligheden. Vil I gerne se bag stereotyperne, forstå hvorfor de findes og samtidig blive klogere på det land, som skal være vært for OL om få måneder, så kontakt os for at høre, hvordan vi kan lave et foredrag for jer.
 
 
 
BrasilienKonsulenten v. Signe Ørom | Veksøvej 173, 2700 Brønshøj - Danmark | Tlf.: +45 27346999 | signe@brasilienkonsulenten.dk